Mörka orosmoln

publicerat i Politik;
Jag är inte en allmänt neurotisk person, men det finns saker som jag oroar mig för -varje dag! 

Här kommer min svarta lusta:
• Polarisarnas eskalerande smältning och de konsekvenser detta leder till! Samt att människor, i synnerhet de som sitter i maktpositioner, inte tar detta på allvar! 

• överbefolkningen av vår planet, och den samtida allt åldrande europeiska befolkningen. 

• Barn i fattigdom och misär, i synnerhet barn i människosexhandeln.
 
• Den globala ojämlika fördelningen av resurser. 

• kvinnoförtrycket, i synnerhet i de fundamentala islamska staterna och kulturerna. 

* människans girighet och vinstsyftet i allt. 
* människans sätt att misshandla djuren på.

- Jag funderar såklart även på "närmare" besvärligheter också som min egen och isynnerhet mina närståendes mortalitet och konsekvenser av den.

De där stora globala och katastrofala hoten och problemen väger tungt på min själ. Frustrationen de föder av att jag inte kan lösa dem med egen kraft. Allt jag personligen kan göra känns som en droppe av det största havet. Men jag förstår att om vi blir många som tar en droppe minskar havet så småningom därför är det viktigt att ändå göra det lilla vi kan var och en. 
 
Jag är egentligen ingen miljöhjälte på något sätt. Eller någon kämpe. Skulle aldrig fixa att kedja mig vid träden för att hindra skogsskövlingen eller nått sånt. Men mörkret i dessa problem är så stora att jag inte kan gömma mig från dem. Så jag försöker göra min del genom att stötta organisationer som hjälper, att inte äta kött, ha politiska samtal, upplysa min omgivning och sånt. Och jag röstar i EU-valet, fast jag var emot Sveriges medlemskap i EU, för de som kommer dit har en helt annan arena att spela på! Då blir det viktigt att inte kortsiktiga marknadslibetalistiska krafter får makten att styra fritt! Utan att långsiktiga förnuftiga mål styr tillsammans med normer präglade av miljömedvetenhet, mänskliga rättigheter, ansvar och jämlikhet!
Så kanaliseras min oro till politiskt engagemang.