10 säkra tecken på att du har en god framtid med din partner

publicerat i Djupodlat, Kärlek, Relationer, Romantik;
I en god relation misstänker båda parter att de själva fått en bättre partner än vad partnern fått. 
 
 
 
Perioden av ovisshet som är det tillstånd man lever i under början av ett förhållande kan vara otroligt jobbigt men också väldigt spännande. Det finns några tecken som talar för att förhållandet är riktigt bra och ni kommer att vara tillsammans resten av livet, att detta är personen du kommer att åldras med.
 
1, Ni talar om framtiden tillsammans
Ni pratar, fantiserar och visionerar tillsammans om framtiden ni ska dela. Ni gör planer för både snar och fjärran framtid. Ni pratar om er relation framåt, hur ni hoppas den ska utvecklas och frodas.
 
2, Ni har både emotionell, intellektuell och fysisk intimitet.
Ni kan dela både känslor, funderingar, förhoppningar och drömmar med varandra.
Om passionen ebbar ut så har ni stort utbyte av varandra både känslomässigt och mentalt. Ni respekterar varandras olikheter likväl som likheter och känner er trygga med varandra.
 
3, Ni kan vara helt uppriktiga med varandra
Ni har en öppenhet emot varandra som gör att ni inte känner att ni behöver dölja något. Och ni känner att ni kan vara er själva med varandra. Ni har tillit nog att vara ärliga med varandra. Det finns inget behov av halvsanningar, lögner eller hemligheter. Tillit och ärlighet är en av grundpelarna i ett gott förhållande.
 
4, Ni kan argumentera, bråka och kommunicera med varandra
 
Att kunna lita på varandra tillräckligt för att vara trygg nog att bli upprörd eller arg utan att det ska upplevas som ett hot mot förhållandets existens är jätteviktigt. Ni bråkar utan att göra ner varandra med glåpord, hot eller fysiskt göra illa varandra. Bråken handlar inte om att såra varandra utan mer om att hävda sin rätt och nå en shysst kompromiss. Detta då bråk är en form av kommunikation. I ett förhållande som är skört vågar man inte bråka och låter sin partner köra över en.
 
5, Ni gillar varandras vänner
Vänner är, tillskillnad från familj, något vi väljer. Och vi väljer alla människor som är lika oss själva i intressen, värderingar eller egenskaper. På så vis speglar ens vänner en själv. Om ni gillar varandras vänner och trivs i deras sällskap innebär det också att ni antagligen kommer att gilla sidor av varandra som ni inte upptäckt ännu.
 
6, Ni har egna intressen utanför förhållandet
Visst kan det vara roligt att dela sina intressen med sin partner. Men det är viktigt att också ha egna intressen och preferenser som ger stimulans och utvecklig utanför förhållandet. Ni är fortfarande individer i en relation, inte siamesiska tvillingar. Om ni gör allt tillsammans är det stor risk att förhållandet upplevs som krympande och något av ett fängelse i längden.
 
7, Ni har empati för varandra
Ni kan vända er till varandra för stöd och tröst om ni är ledsna, bekymrade, vilsna eller förvirrade. Ni litar på att partnern kommer att ta hand om era känslor och möta er med närvaro, empati, förståelse och välvilja. Ni vet att parnern inte kommer att minimera, negligera eller förlöjliga era känslor.
 
8, Ni beslutar saker tillsammans
Ni bestämmer saker tillsammans, både stort och smått, som vart ni ska bo, vart ni ska semestra, till vad ni ska äta. Ni turas om när ni inte är överens och ni ser till att båda får er vilja igenom. Och när det gäller säkerställer ni att ni båda är med på tåget i de stora besluten. Din vilja och önskan räknas varken mer eller mindra än din partners.
 
9, Ni ger och tar i samma omfattning
I ett gott förhållande kan båda parter både ge och ta emot. Det finns en balans. Ingen är konstant självuppoffrande för den andres behov. Utan båda får lika mycket som de ger. Ni turas om att vara givande och tagande och ni anser båda att er partners behov, glädje och tillfredsställelse är precis lika viktiga som era egna. Det finns en balans.
 
10, Ni tycker att er partner behandlar andra på ett shysst sätt
När ni är tillsammans med andra människor, ute i offentliga miljöer eller med vänner och bekanta så känner ni att er partner behandlar människor i er omgivning med vänlighet och respekt. Detta medför trygghet i att de även kommer behandla sin partner med vänlighet och respekt vid perioder av kriser.
 
 
 
Självklart så kan det ta lite tid att kunna utvärdera punkterna ovan men allt efter som kan du se om din relation är av en kaliber som gör att du bör stanna kvar eller om det är dags att gå vidare. Ingen relation är egentligen i onödan, för om man inte får vad man vill ha så vet man åtminstånde vad man inte vill ha.