Droger

publicerat i Allmänt, Politik;
Sverige har blivit alltmer drogliberalt, åtminstone i de yngre generationerna. 
Men i mitt liv har jag mött så många trasiga själar som förlorat allt på grund av sitt drogberoende. Och jag har även begravt en ungdomskamrat. Jag har mött människor som fastnat i drogutlösta psykoser, i brottslighet och i ensamhet.
 
Nej, droger är iinte gott på något sätt, det för med sig så mycket lidande. Alltifrån trasiga relationer, trasiga kroppar, trasiga payken, trasigt arbetsliv, trasade framtidsutsikter och inte minst trasad intelligens. 
 
Människor som nyttjar droger har, skulle jag gissa, alla hål i själen som de försöker täppatill, undkomma för en stund. Men drogerna gör själens sår bara större och det kanske de inte kan se själva. Men omgivningen ser.
Nej, här är det drogfritt (ja utöver alkohol och nikotin då). 
När det gäller droger har jag nolltolerans. 
 
Jag fann mig nyligen i ett sammanhang där hela sällskapet nyttjade droger. Jag hamnade lite i chock och förvirring men tog det piano och tog mig därifrån. 
 
Om du har hål i själen, gå till din närmaste kyrka, om du har hål i kroppen (alltså fysisk smärta eller obalans) gå till din doktor. Om du sörjer en trasad barndom gå till en psykolog. Om du behöver genenskap, ring en hgammal vän, om du promt måste ha ett rus drick lite vin. Men aldrig någonson kommer det att bli en god ide Att använda droger!