Fattigdomen i Europa

publicerat i Politik;

Jag vet inte hur det är för dig men jag tycker det är fruktansvärt att se dessa utsatta romer, sitta i vintern och tigga utanför varje tunnelbanestation och livsmedelsaffär. Och jag tycker det är obehagligt. Jag känner mig elak som inte ger. Jag är uppväxt med att betala skatt till det gemensamma och i det gemensamma lösa sådana problem.

 

 

I artlikeln (gör en copy paste på länken nedan) framgår tydligt de utsatta Romernas bristande bildning. Bristande skolgång är nära sammanlänkat med fattigdom och utanförskap. Det var också så i vårt land en gång i tiden. Många glömmer bort hur fattigt det en gång i tiden var i Sverige, då när människor utvandrade i massor i förhoppningen om ett bättre liv. 


Det var säkert flera saker som sammanföll, men en av dessa var den Svenska skolan, och senare skola med skolbespisning och skolhälsovård som motverkade människors fattigdom och utanförskap.  

 
På sikt är det också det som är det enda som kan hjälpa dessa utsatta grupper i Europa.
En gemensam Europeisk skollag med sträng skolplikt, skolmat och skolhälsovård, skulle motverka både fattigdom och utanförskap! Och efter ett par generationer kan ett land förändras kraftigt! 

 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rumanien-sviker-sitt-ansvar-for-romerna_8779168.svd